Maaike Kemerink

Ik werk met veel passie en plezier als osteopaat in het Gezondheidscentrum ‘De Poort van Borne’.

Ik kan erg blij worden voor de patiënt als een osteopatische behandeling succesvol is verlopen. Het blijft telkens interessant om te voelen, horen en te zien dat het hele lichaam met al zijn systemen (organen, spieren, gewrichten, hormonen) samenwerkt. Wat erg belangrijk is voor een succesvol resultaat: dat ik samenwerk met de patiënt, door goed te luisteren, adequaat behandelen en tips te geven door bijvoorbeeld aanpassingen in de (leef/eet)gewoontes van de patiënt.

In de loop der jaren heb ik mijn kennis uitgebreid door cursussen te volgen en veel literatuur te lezen. Mijn interesses liggen bij baby’s / kinderen, sport gerelateerde klachten en kaak klachten.

Bij pasgeborenen kunnen van allerlei problemen ontstaan zoals slecht slapen, veel huilen, onrustig, niet goed willen drinken, voorkeurshouding etc. De anamnese is vaak uitgebreid evenals het onderzoek en door middel van zachte technieken ga ik de oorzaak aanpakken. Baby’s reageren erg snel op de behandeling.

Sporters zijn intensief bezig en zijn zich zeer bewust van hun eigen lichaam, dit maakt het extra leuk en uitdagend om de oorzaak te achterhalen en de sporter naar een hoger niveau te brengen.

Bij hoofdpijnklachten en oorsuizen wordt er niet gelijk gedacht aan kaakklachten, toch heeft dit erg vaak met elkaar te maken. Klachten tijdens of na een orthodontie behandeling kunnen met osteopathie gericht op de kaak erg goed behandeld worden.