Annelotte Rutgers

Mijn naam is Annelotte Rutgers. Ik ben een gedreven osteopaat gevestigd in het Gezondheidscentrum De Poort van Borne.

Waar ik enthousiast van word is dat osteopathie aandacht heeft voor de manier waarop systemen in het lichaam met elkaar samenwerken om het gezond en functioneel te houden. De systemen – spieren, wervels, zenuwen, organen en hormonen – kunnen uit evenwicht raken waardoor klachten ontstaan.

Kortom mijn passie en streven is; de klacht bij de kern aan te pakken, zodat de klacht in de toekomst voorkomen kan worden. Door de kennis te combineren met de gedrevenheid van de mensen om leefgewoontes te veranderen werken we samen aan herstel.

Baby’s en kinderen:
Binnen de osteopathie heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van baby’s en kinderen met voorkeurshouding, overmatige huilen, maag-darm klachten, KNO-klachten, motorische ontwikkeling, slaapproblemen en gedragsproblemen.

Ik ben geregistreerd Bodymap trainer, hiermee onderzoek ik de motorische ontwikkeling van 0-8 jarige kinderen op een spelende wijze. De motorische reflexen moeten aanwezig zijn bij de geboorte maar als baby’s, dreumesen, peuters en kleuters worden deze reflexen overgenomen door bewuste motorische bewegingen. Soms is dit minder geautomatiseerd in het beweegsysteem dan hebben ze meer moeite met grove- of fijnemotoriek, stilzitten, dansen, kruisende of gecombineerde links-rechts bewegingen, hoofd rechtop houden, multi-tasken en begrijpend lezen. Doormiddel van Bodymap reflex therapie gaan we bewegen leuk en geautomatiseerd maken, met als doel; de vaardigheden verbeteren.

Voedingsgewoonten en leefgewoonten:
Als je het lichaam wil laten herstellen is het belangrijk om goede voeding en juiste vitamine en mineralen tot ons te nemen. Daarom ben ik me gaan verdiepen in orthomoleculaire therapie ter ondersteuning bij de osteopathische behandeling. Klachten als prikkelbaar damsyndroom, vermoeidheid, regelmatig ziek voelen, allergieën, ontstekingen en wisselende klachten in het lichaam zijn goed te behandelen met osteopathie als er met goede voeding ondersteund wordt.