Afspraak plannen

Eerste consult

Een eerste consult bij de osteopaat bestaat uit een uitgebreid intakegesprek, een lichamelijk onderzoek en indien van toepassing een eerste behandeling. Het eerste consult neemt een uur in beslag. Vervolgconsulten variëren van een half uur tot een uur, dit gaat in overleg met de osteopaat.

Vervolg consult

Het aantal behandelingen wat je nodig hebt hangt af van de oorzaak en duur van de klacht. Binnen drie osteopathische consulten moeten de klachten afnemen, indien dit niet het geval is zal de behandeling worden beëindigd en wordt er samen met jou gekeken naar mogelijke alternatieven. Een baby heeft gemiddeld genomen drie osteopathische behandelingen nodig, afhankelijk van de klachten. Tevens kunnen ouders ervoor kiezen om hun baby preventief na te laten kijken op bewegingsblokkades in het lichaam, meestal is dan 1 consult voldoende.

Geen verwijzing nodig voor osteopathie

Een verwijzing van jouw huisarts of specialist is niet noodzakelijk voor een osteopathie consult, ook niet om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de zorgverzekeraar. Lees daarop wel de persoonlijke polisvoorwaarden na.

Verzekering en osteopathie

Zorgverzekeraars vergoeden vaak een (groot deel van een) osteopatische behandeling vanuit de aanvullende verzekering. De kosten van een behandeling gaan daarom niet af van het eigen risico.
Klik hier dan zie je direct hoeveel je vergoed krijgt van jouw zorgverzekeraar.

Eerste consult €90,-

Duur: ± 60 minuten

Vervolg consult lang €80,-*

Duur: ± 45-50 minuten

Vervolg consult kort €45,-*

Duur: ± 30 minuten

*De duur van vervolg consulten gaat in overleg met de osteopaat.

Afspraak annuleren

Indien u de afspraak (onverhoopt) moeten annuleren dan stellen wij het op prijs dat u dit minimaal 24 uur van te voren aangeeft. Niet nagekomen afspraken worden in rekening gebracht.