Blijvende voetklachten?

Blijvende voetklachten?  Wel eens gedacht aan een geblokkeerd voetbotje.

 

 

 

 

 

Regelmatig zien we in de praktijk mensen met voetklachten/enkelklachten, die al meerdere dingen hebben geprobeerd, maar niet af komen van hun zeurende en soms stekende pijn. De pijn kan op verschillende plekken in de voet voorkomen.

Als osteopaat hebben we kennis van de beweging van botstukken ten opzichte van elkaar. Zo ook van de botjes in de voet en enkelgewricht en kunnen wij deze behandelen met mobilisaties en/of manipulaties.

Oorzaken:

  • Na ongeval met of zonder kneuzing
  • Gekneusde enkel
  • Voet of enkel breuk
  • Aangeboren voet afwijking
  • Langere tijd verkeerd schoeisel
  • Doorgezakte (voor)voet.

Verloop van de klacht in de praktijk, de pijnklachten ontstaan vaak  een half jaar tot jaar na de opgelopen blessure. Dit komt omdat tijdens de blessure 1 botstuk al geblokkeerd raakt, maar de rest er om heen de beweging nog op kan vangen. Geleidelijk aan raken de omliggende voetbotjes ook beperkt in hun beweging en hierdoor krijg je trek aan banden en spieren, dit is de zeurende en stekende pijn.