Wie komt er eigenlijk bij een osteopaat?

Vaak komen mensen via anderen bij ons in de praktijk. Ze krijgen van vrienden of bekenden het advies om eens naar een osteopaat te gaan en osteopathie te proberen om van hun klachten af te komen. Veelal zijn het mensen die al overal zijn geweest maar nog niet van hun klachten af zijn gekomen. Wij kunnen concluderen dat wij ruim 75% van de mensen met minder klachten of volledig klachtenvrij weer zien vertrekken.

Wat voor klachten?

Vele patiënten die bij ons binnenkomen zijn zo goed als overal geweest. In het reguliere circuit komen ze er vaak niet uit. Ze hebben de reguliere trajecten doorlopen maar komen niet van hun klachten af. Een fysiotherapeut kan dan bijvoorbeeld de klachten niet verhelpen.

Denk aan
–  maagklachten
–  leverklachten
–  darmklachten
–  lifestyle klachten;
            vermoeidheid
            weinig energie
            hoge hartslag
            slaapproblemen
            hoofdpijn
            spierpijn

Wanneer naar de osteopaat?

Heb je terugkerend klachten? Kom je niet van je klachten af via reguliere behandeltrajecten? Komt er niets concreets uit onderzoeken? Kan er geen aantoonbare oorzaak worden gevonden voor je klachten? Bezoek dan eens een osteopaat.

Een osteopaat kijkt naar de verbanden in het lichaam. Daarmee stellen we een diagnose kijkend naar het klachtenverband. Een voorbeeld uit de praktijk is bijvoorbeeld van een patiënte die last had van haar bovenarm en staatbotje. Deze klachten bleken vanuit de dikke darm te komen en na behandeling was deze dame klachtenvrij.

Kan iedereen naar de osteopaat?

Ja! Écht iedereen! Van 0 tot en met 99 jaar, zowel man als vrouw en allerlei soorten mensen. Iedereen is natuurlijk welkom. Ouders met baby’s, kinderen, jongeren, volwassenen maar ook oudere mensen komen bij ons in de praktijk.

Wie gaat er naar een osteopaat?

Een veel gehoorde reactie van patiënten na het ervaren van de osteopathische behandeling, is dat ze verbaasd zijn hoe snel en effectief de behandeling aanslaat. Men leert zelf om de relatie te zien tussen systemen van het lichaam en de klachten. Dit maakt dat mensen de eerst volgende keer sneller verbanden zien en ook weer eerder  terugkomen bij de osteopaat. Mensen die snel weer klachtenvrij willen zijn en daarvoor willen werken, zijn ook de mensen die bij de eerst volgende klacht direct naar onze praktijk komen.