Immuunsysteem en osteopathie

Wat kan de osteopaat voor jouw immuunsysteem betekenen?
Je organen moeten goed samenwerken en in balans zijn. Zijn ze dit niet, dan kan de osteopaat jou hierbij helpen. Een osteopaat spreekt het zelf-herstellend vermogen van het lichaam aan door de blokkades uit je lijf te halen.

Wat is je immuunsysteem eigenlijk?

We noemen het immuunsysteem ook wel ons natuurlijke afweersysteem, het is onmisbaar. Jouw afweersysteem (je weerstand) beschermt jou dagelijks tegen infecties en ruimt afvalstoffen en zieke lichaamscellen op. Het is belangrijk dat jouw organen goed samenwerken om de goede stoffen in het lichaam te houden en de slechte stoffen uit te scheiden.

Wat zijn de symptomen van een verzwakt immuunsysteem?

  • Aanhoudende verkoudheid
  • Vermoeidheid
  • Futloos
  • Vaak niet lekker

Hoe verbeter ik mijn immuunsysteem?

Je immuunsysteem snel verbeteren is niet makkelijk maar wel mogelijk. Het gaat namelijk om balans. Je lichaam heeft meerdere systemen, denk aan je spijsverteringssysteem, je hormoonstelsel, je spieren, je botten/gewrichten, je lymfesysteem en je bloedvaten. Al deze systemen werken met elkaar samen en moeten met elkaar in balans zijn, je moet je hele systeem versterken. 

En dan kom ik bij Osteopathie Twente…

Bij Osteopathie Twente kijken wij naar hoe jij je voelt, hoe fit je bent en of je ergens pijn hebt. We kijken naar je houding en de spanning op je rug, buik, middenrif en nek.

Met manuele technieken zoeken wij naar de blokkades en heffen die op. Vervolgens geven wij je advies (voeding/voedingssupplementen, belasting/belastbaarheid, ademhalingstechnieken, sport of ontspanningstechnieken) om jouw levensstijl aan te kunnen passen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 

Afhankelijk van de reactie van jouw lichaam op de behandelingen voel jij je na 2 tot 4 behandelingen vaak energieker, is je stoelgang genormaliseerd, slaap je beter en heb je minder klachten.
Pas jij je levensstijl aan? Dan zal jouw lichaam snel reageren.