Heet het nou Epsom zout, bitter zout of magnesium sulfaat?

Epsom zout

Epsom zout, dat is de meest voorkomende naam voor de mineraalverbinding van zwavel en magnesium. 
Ook al lijkt het qua uiterlijk behoorlijk op grof keukenzout, daar kun je het niet mee vergelijken.
Epsom zout smaakt bitter en heeft een andere scheikundige samenstelling. 

Wat kun je met Epsom zout?  

Heb je vermoeide of rusteloze benen? Of juist erg pijnlijke voeten? Dan werkt een voetenbadje met Epsom zout, als aanvulling op de behandeling, vaak erg verlichtend. Het is geen supplement om in te nemen. Via een voetenbad kan het lichaam de werkende stoffen wel opnemen.

Wat is de werking van Epsom zout? 

In de Engelse plaats Epsom werden in de 17e eeuw bronnen ontdekt die rijk waren aan magnesiumzout. Door het water uit de bronnen te koken destilleerden ze Epsom zout. In eerste instantie werd het gedronken, later kwam men er achter dat opname via de huid beter werkt.

Het zout bevat zowel magnesium als zwavel. Magnesium, de belangrijkste werkzame stof, zorgt onder andere voor ontspanning van spieren en het verhogen van je weerstand tegen spanning en stress.  De belangrijkste eigenschap van zwavel is dat het ontgiftend een ontstekingsremmend werkt.  

Hoe gebruik je Epsom zout? 

– Neem een voetenbad in de avond voor verlichting bij het slapen

– Maak een voetenbad klaar op de juiste temperatuur

– Strooi epsom zout in het water

– Week even in het water +/- 15 minuutjes

– Dep je voeten droog, niet afspoelen, dan gaat de werking nog even door