Diagnose rughernia: wat nu?

Een lumbale hernia is een uitstulping van de kern van een van de tussenwervelschijven (schokdempers) in de rug. Als deze uitstulping op het zenuwweefsel gaat drukken, ervaar je pijn in je rug en been. Dit kan gepaard gaan met krachtverlies en gevoelsstoornissen.

Aan de hernia zelf kan de osteopaat niets doen, maar de osteopaat kan wel onderzoeken hoe de hernia is ontstaan en dit kan meerdere oorzaken hebben.

Het kan komen vanuit:

  • het bekken en/of de benen
  • de buikorganen
  • een verminderde mobiliteit/blokkade ergens in de wervelkolom

De buikorganen spelen vaak een grote rol bij het in stand houden van hernia klachten, dit komt door een verminderde mobiliteit. Hier ligt de kracht van de osteopaat.

Als gevolg van bijvoorbeeld beweegstoornis in de darmen kunnen klachten ontstaan in de buikregio maar ook in de wervelkolom, omdat de zenuwen die de darmen aansturen vanuit de rug komen.

Wij behandelen dan met zachte technieken de buikregio zodat de beweeglijkheid van het bindweefsel weer optimaal is en het lichaam weer terugkeert naar zijn normale houding zonder spanningen in de buikregio en rug.

Kan Osteopathie Twente iets voor uw rug betekenen?

Wij bieden een gratis inloopspreekuur aan, wilt u meer weten, kijk dan op onze website www.osteopathie-twente.nl of neem contact op met Annelotte 0621407827 of Karin 0647207781.

Onze praktijk Osteopathie Twente heeft drie vestigingen in Borne, Enschede en Hengevelde.